Vedums AIS

Referat: Saleby IF - Vedums AIS

Tråkigt kryss, igen!

SURT!
Så är känslan efter gårdagens 2-2(1-1) borta mot Saleby IK. I vanlig ordning har vi flera återbud vilket tvingar oss till omkastningar I laget. Trots detta tycker jag att vi gör en okej insats, men visst skulle det blivit seger!

Vi börjar matchen piggt, flyttar boll bra och har god rörelse. Dagens yttermittfältare Max och Johan Kempe tar sig fram på ett fint sätt. Mitt I vårt fina spel kommer första kallduschen, 0-1. Efter en hörna med efterföljande långt inkast gör Saleby 1-0. Passivt försvarsspel!
Vi repar dock mod och fortsätter att trycka på. Saleby´s backlinje står obegripligt högt, vilket gör att våra forwards ofta hamnar I offsideposition. Dock lyckas vi spel ut bollen på våra djupledslöpande yttrar gång på gång. Vår kvittering kommer just efter ett lyckat utspel till Johan Kempe. Johan vänder ut och in på sin motståndare och lobbar in 1-1 I bortre! Mycket snygg!
Under resten av halvleken är det spel mot ett mål. Daniel Johansson har 2st ”halvfriläge”, vi har en boll I ribban och flera avslut utifrån. Dock utan resultat!
Halvlek och ställning 1-1.

Vi börjar andra halvlek på samma sätt som vi avslutande den första. Vi tar oss runt på kanterna och oroar hela tiden på inspelen. Chanser man kommer ihåg väl är Max Anderssons och min egna, någon av dem måste sitta, SÅ ÄR DET! Vi blir också bortdömda pga ruff framför målvakten då Max hörna går raka vägen In I mål!
Efter 20-25min I andra halvlek så kommer kalldusch nummer två. Saleby chippar in en boll bakom vår backlinje och en framrusande mittfältare loppar tjusigt in 2-1 till hemmalaget. Tungt!
Återigen visar vi dock god moral och ”Pinkan” trycker in 2-2 efter ett fint inspel av Johan Kempe, bara några minuter efter Saleby´s ledningsmål!
Efter kvitteringen går båda lagen för seger, och det kunde ha slutat åt vilket håll som helst då även Johannes I vår kasse tvingas till några riktigt bra ingripanden.
Slutresultat 2-2.

Vet att det råder totalförbud för följande men jag skriver det ändå Domarens insats är enligt mig under all kritik. I min värld så skall vi ha 2st straffar, samt att vårt bortdömda mål på hörnan bör godkännas. I 85:e minuten rundar Jonas 3 motståndare till ett friläge men såväl hakas som tacklas I ryggen precis I skottögonblicket. Solklar straff!
Jag vet att domaren inte vill avgöra matchen (det måste vi göra själva) och de gör sitt bästa. Men att bemöta det på ett drygt sätt, samtidigt som vi spelare ska agera känslolösa, känns lite dubbelmoraliskt!

+ för att vi försöker spela fotboll och hämtar upp två underlägen!
- för att vi släpper in 2 mål och inte gör fler!